14-01-2020, 11:56, LAATSTE UPDATE: 14-01-2020

Analisten bezoeken ondernemingen uit China Value Fund 

China Value Fund, Fondsupdate, december 2019

Terwijl de eerste-fase-deal tussen de VS en China ophanden lijkt, bezochten twee analisten van Hof Hoorneman bedrijven uit het China Value Fund. Vol vertrouwen keerden ze terug naar Nederland.

“Op locatie krijg je beter begrip van de supply chain, het productieproces en de concurrentieverhoudingen” vertelt fondsbeheerder Mark Kwakkenbos na afloop van zijn bezoek aan China, begin december. “Een jaarverslag geeft informatie, achtergronden krijg je alleen ter plekke.”

Eén van de bestemmingen was de productielocatie van Minth, een toeleverancier voor de auto-industrie. De tegenvallende autoverkopen in China hebben niet geleid tot afnemend vertrouwen bij de fondsbeheerder. “We gebruiken deze tijdelijke dip om te zoeken naar leuke partijen voor een goede prijs. De onderliggende bewegingen – een groeiende middenklasse, een hang naar luxe, en een relatief lage penetratiegraad – zijn niet veranderd.”

De conclusie van de reis naar China? “Deze bedrijven zijn echt heel voordelig. De waarderingen zijn laag, maar zo’n bezoek laat weer zien dat je belegt in kwaliteit.”

Het China Value Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management NV, belegt in Chinese bedrijven die profiteren van de groei van de binnenlandse consumptie. In de maand december 2019 boekte het een rendement van 1,9%, waardoor het rendement YTD uitkomt op 4,2%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.