11-02-2020, 11:56, LAATSTE UPDATE: 18-02-2020

China Value Fund profiteert van mooie kwartaalcijfers 

China Value Fund, Fondsupdate, januari 2020

In januari rapporteerden een aantal bedrijven hun resultaten en die waren positief voor het Hof Hoorneman China Value Fund. Opvallend waren vooral de cijfers van Vinda en Dickson Concepts.

Mooie cijfers kwamen er in januari van Vinda International, een Chinese producent van hygiëneproducten zoals tissues en luiers. De brutomarge van het bedrijf stond tijdelijk onder druk door de oplopende pulpprijs, maar in 2019 zakte de prijs. Gecombineerd met een gestegen verkoop en omzet, leidde dit tot indrukwekkende kwartaalcijfers. 

Een meevaller kwam van Dickson Concepts, dat een niet-beursgenoteerd belang uit hun investeringsportefeuille met grote winst wist te verkopen. De koers kreeg er in één dag dik 30 procent bij. “Een leuke meevaller”, aldus fondsbeheerder Mark Kwakkenbos. Hij houdt de aandelen van Dickson Concepts nog wel aan. “We zien nog veel waarde in deze onderneming en verwachten dat een deel van deze winst als dividend zal worden uitgekeerd.”

Tenslotte waren de cijfers van Johnson Electric, toeleverancier voor de auto-industrie, boven verwachting. Het bedrijf werd in het China Value Fund opgenomen nadat het volgens Kwakkenbos onterecht werd afgestraft voor de tegenvallende autoverkopen. 

Het China Value Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management NV, belegt in Chinese bedrijven die profiteren van de groei van de binnenlandse consumptie. Het fonds heeft in de eerste maand van het nieuwe beleggingsjaar een rendement gerealiseerd van -2,2%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.