14-11-2019, 16:28, LAATSTE UPDATE: 06-12-2019

China Value Fund

Fondsupdate, oktober 2019

China Value Fund stabiel ondanks onrust in Hongkong

Het handelsconflict tussen China en de VS en de protesten in Hongkong houden de gemoederen bezig. Maar de bedrijven in het Hof Hoorneman China Value Fund zijn sterk gepositioneerd.

De afgelopen maand is het China Value Fund gestart met de verkoop van een aantal kleinere ondernemingen die een relatief goede koersperformance hebben behaald, vertelt fondsbeheerder Mark Kwakkenbos. Zo werd besloten de positie in Playmates Holding van de hand te doen. 

“Dit bedrijf bezit het pand dat verhuurd is aan Apple op Canton Road in Hongkong. Te midden van alle onrust en dalende vastgoedkoersen bleef Playmates Holding relatief stabiel. De opbrengst herinvesteren we in Swire Pacific, dat vastgoed bezit in de VS, China en Hongkong. De koers van Swire Pacific is door de onrust sterk gedaald; voor ons een aantrekkelijk moment om in te stappen.” 

Winst werd genomen door de verkoop van Yuexiu Transport, een uitbater van tolwegen in China. Door een aankondiging van een overname schoot de koers omhoog, waardoor zich een mooi verkoopmoment aandiende. De opbrengst wordt gebruikt om de positie in Vinda te vergroten, een dochteronderneming van Essity met een sterke marktpositie in China. “Vinda profiteert van de opkomende middenklasse en laat een veelbelovende omzetgroei zien.”

Het China Value Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management NV, belegt in Chinese bedrijven die profiteren van de groei van de binnenlandse consumptie. In de maand oktober boekte het een rendement van 0,3%, waardoor het rendement YTD uitkomt op 0,2%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.