11-02-2020, 11:56, LAATSTE UPDATE: 18-02-2020

Emerging Markets Fund neemt winst bij AT&S en Heineken

Emerging Markets Fund, Fondsupdate, januari 2020 

Het Hof Hoorneman Emerging Markets Fund nam in twee posities winst. Ook werd er bijgekocht in een aantal bestaande posities.

In januari is er in twee posities winst genomen. Bij AT&S, producent van Printed Circuit Boards, liep de koers op door de goede vooruitzichten van het bedrijf voor de tweede helft van het boekjaar (september 2019-maart 2020). Na een minder eerste halfjaar voorziet de onderneming een toename in vraag en bezettingsgraad van met name de Mobile Devices divisie. 

Ook is bierbrouwer Heineken Malaysia deels verkocht. Dit bedrijf speelt in op de groeiende bierconsumptie in Maleisië. De resultaten van de afgelopen jaren laten een indrukwekkende ontwikkeling zien waarbij zowel de omzet als de winst een significante stijging hebben doorgemaakt. Dit is ook tot uiting gekomen in een sterk gestegen koers en hierdoor was de weging in de portefeuille opgelopen. Met de huidige waardering vindt de beheerder een lagere weging passend.

Er is in januari voor het Hof Hoorneman Emerging Markets Fund bijgekocht in een aantal bestaande posities waaronder Vinda, First Pacific en COSCO Shipping International. 

Het Emerging Markets Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management NV, belegt in opkomende markten en in ondernemingen actief in opkomende markten. Het fonds heeft in de eerste maand van het nieuwe beleggingsjaar een rendement gerealiseerd van -2,1%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.