14-11-2019, 16:25, LAATSTE UPDATE: 06-12-2019

Emerging Markets Fund

Fondsupdate, oktober 2019

Emerging Markets Fund

De Russische aandelenmarkt profiteert van een verrassend grote renteverlaging. Als gevolg daarvan laten diverse posities in het Hof Hoorneman Emerging Markets Fund een sterke performance zien.

De Centrale Bank van Rusland verlaagde in oktober de rente naar 6,5 procent als gevolg van een lagere inflatieverwachting. Binnen het Emerging Markets Fund leidde dit tot stijgende koersen van onder meer Lukoil, Gazprom en Rosneft. “Daarnaast is Lukoil een aandeleninkoopprogramma gestart waarbij het tussen oktober 2019 en december 2022 tot 3 miljard dollar gaat terugkopen”, vertelt fondsbeheerder Mark Kwakkenbos.

Op de aandelenmarkten van Turkije en Chili vielen echter stevige dalingen te noteren. “Turkije had te maken met de dreiging van economische sancties uit de Verenigde Staten na het binnenvallen van Noord-Syrië”, legt Kwakkenbos uit. “In Chili waren er protesten tegen de overheid over prijsverhogingen van onder andere metrokaartjes. Momenteel onderzoeken we of dit kansen biedt voor Chileense bedrijven die de afgelopen periode flink in koers gedaald zijn.”

Het Emerging Markets Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management NV, belegt in opkomende markten en in ondernemingen actief in opkomende markten. In de maand oktober boekte het een rendement van -0,1%, waardoor het rendement YTD uitkomt op 8,1%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.