14-01-2020, 11:56, LAATSTE UPDATE: 14-01-2020

European Value Fund profiteert van Britse verkiezingsuitslag

European Value Fund, Fondsupdate, december 2019

De Conservatieve Partij won een ruime meerderheid bij de Britse verkiezingen. De uitslag gaf een extra impuls aan het Hof Hoorneman European Value Fund, dat daarmee een sterk jaar afsloot.

Het was niet de winst van de Conservatieven die voor een verrassing zorgde, het was de grootte van de overwinning, vertelt fondsbeheerder Job Graven. “Veel onzekerheid rond de brexit is verdwenen. En minder onzekerheid is positief voor de beurzen.”

Ook het Britse pond schoot omhoog, maar dat was niet merkbaar in het European Value Fund omdat wisselkoersen worden geneutraliseerd. De stijgende koersen van financials en consument-gerelateerde bedrijven daarentegen deden zich gelden. Zoals die van easyJet. “40 procent van de activiteiten van easyJet zitten in het VK. De Britten durven weer vakanties te boeken.”

Graven verwacht sowieso veel van de maatschappij. “EasyJet begint met het aanbieden van complete vakanties, inclusief eigen hotels. In tegenstelling tot TUI ligt de basis van easyJet bij de vluchten, waardoor ze meer flexibiliteit kunnen bieden. Wij zien veel potentie in deze plannen.”

Het European Value Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management NV, belegt in ondergewaardeerde Europese bedrijven. In de maand december 2019 boekte het een rendement van 2,7%, waardoor het rendement YTD uitkomt op 21,7%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.