11-02-2020, 11:56, LAATSTE UPDATE: 18-02-2020

Geen winstwaarschuwingen in European Value Fund

European Value Fund, Fondsupdate, januari 2020

Na de schermutselingen tussen de Verenigde Staten en Iran gingen de beurzen betrekkelijk snel weer over tot de orde van de dag. Dat merkte ook het Hof Hoorneman European Value Fund.

Het duurde niet lang tot de onzekerheid – een gevolg van de bombardementen tussen Amerika en Iran begin januari – weer wegebde. 

Het had zomaar anders kunnen lopen en daarnaast is de maand januari vaak de maand waarin ondernemingen een waarschuwing geven over de prestaties van het afgelopen jaar . “Maar er zijn geen winstwaarschuwingen geweest”, aldus Job Graven, fundmanager van het European Value Fund. “Terwijl er wél goede cijfers van bedrijven binnenkwamen.” Onder meer CPL, easyJet en Villeroy en Boch lieten sterke resultaten zien (Q4, 2019).

Daarnaast lijkt het schikkingsbedrag voor het Duitse concern Bayer mee te gaan vallen. Tegen de onderneming lopen duizenden aanklachten omdat het verdelgingsmiddel Roundup kankerverwekkend zou zijn. Tienduizenden gebruikers eisen genoegdoening. Er zijn nu tekenen dat de partijen afstevenen op een schikking van 10 miljard dollar, in lijn met onze inschattingen.
De waardedaling van Bayer, als reactie op de onzekerheid rond de schikking, is volgens Graven ‘te fors’. “Er is sprake van een overreactie. We geloven dat er bij Bayer nog veel positiefs in het vat zit”

Het European Value Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management NV, belegt in ondergewaardeerde Europese bedrijven. Het fonds heeft in de eerste maand van het nieuwe beleggingsjaar een rendement gerealiseerd van -3,7%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.