14-11-2019, 16:31, LAATSTE UPDATE: 06-12-2019

European Value Fund

Fondsupdate, oktober 2019

European Value Fund profiteert van wegebben harde brexit

Het Europese bedrijfsleven slaakt een zucht van verlichting, merkt het Hof Hoorneman European Value Fund. De deadline voor de brexit werd weer niet gehaald en een ‘no deal’ lijkt van de baan.

Job Graven, fondsbeheerder van het European Value Fund, typeert een derde van de bedrijven binnen het fonds als ‘brexit-gevoelig’. Onder deze bedrijven was in oktober sprake van een ‘relief rally’. De koers van de Allied Irish Bank tikte zelfs de 3,33 aan, ten opzichte van 2,55 anderhalve week eerder. Ook bedrijven als easyJet en Kingfisher noteerden sterke resultaten. “De harde brexit is uit de verwachtingen weggestreept”, vertelt Graven. “Dan krijg je een reset.” 

Voor het European Value Fund zoekt Graven naar bedrijven die de markt (te) laag waardeert, maar die vanwege hun weinige schulden en goede kasstromen beter staande blijven bij economische tegenwind. Het fonds kent dit jaar weinig tegenvallers. “Er bestaat altijd de kans dat bedrijven minder presteren dan verwacht. Zo’n tegenvaller kan een fonds flink raken. Dit jaar zijn we iets defensiever gaan zitten. We hebben de scherpe randjes eraf gehaald. Dat betaalt zich nu uit.”

Het European Value Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management NV, belegt in ondergewaardeerde Europese bedrijven. In de maand oktober boekte het een rendement van 2,8%, waardoor het rendement YTD uitkomt op 14,7%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.