14-01-2020, 11:56, LAATSTE UPDATE: 14-01-2020

Opsplitsing DuPont positief voor Global Fund

Global Fund, Fondsupdate, december 2019

International Flavors & Fragrances is gefuseerd met de voedingsmiddelentak van de Amerikaanse chemiegigant DuPont. Het Hof Hoorneman Global Fund rekent op nog meer verrassingen.

DuPont deed de voedingsmiddelendivisie voor 26,2 miljard dollar van de hand. Dat was precies de reden waarom Job Graven, fondsbeheerder van het Global Fund, eerder dit jaar aandelen kocht in het Amerikaanse bedrijf. 

“DuPont heeft wel last van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China”, legt Graven uit. “Maar we hebben het bedrijf vooral opgenomen in ons fonds omdat we verwachten dat de onderneming steeds verder zal worden opgeknipt.” 

Het geld dat vrijkomt bij een dergelijke verkoop wordt geherinvesteerd in beter renderende bedrijven. “DuPont is heel goedkoop en wat koers betreft zitten we nog niet in de lift. Maar los van de waardering zien we meer mogelijkheden voor opknippen en optimalisatie. Bij verkopen zoals deze wordt verborgen waarde te gelde gemaakt. Daar profiteren wij van.”

Het Global Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management NV, belegt in bedrijven met leidende posities in markten met hoge toetredingsdrempels. In de maand december 2019 boekte het een rendement van 1,4%, waardoor het rendement YTD uitkomt op 24,3%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.