11-02-2020, 11:56, LAATSTE UPDATE: 18-02-2020

‘Geen fratsen, sterke cijfers’ voor Global Fund in januari

Global Fund, Fondsupdate, januari 2020

Soms heb je van die maanden waarop alle posities doen wat ze moeten doen. Januari was zo’n maand voor het Hof Hoorneman Global Fund, dat profiteerde van diverse sterke kwartaalcijfers.

In de eerste maand van 2020 kwamen de eerste cijfers over 2019 naar buiten; deze waren zonder uitzondering zeer bemoedigend. Procter & Gamble kwam met mooie kwartaalcijfers en een naar boven bijgestelde outlook. Intel kwam met cijfers die, aldus Graven, ‘iedereen versteld deden staan’. PPG kwam op de proppen met een dividendverhoging en zelfs computergigant IBM – die zo nu en dan toch weleens een bootje mist – zag de winstgevendheid en cashflow verbeteren.

“Geen fratsen, geen gekkigheden, gewoon goede cijfers”, vat Graven de maand januari samen. “Het beursklimaat blijft goed voor large caps. Mensen blijven hun toevlucht zoeken tot degelijkheid en kwaliteit. 2019 was een sterk jaar voor het Global Fund. We zien dan ook geen reden om van strategie te veranderen.”

Mede dankzij de sterke prestaties zijn er in januari in het Global Fund geen transacties geweest.

Het Global Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management NV, belegt in bedrijven met leidende posities in markten met hoge toetredingsdrempels. Het fonds heeft in de eerste maand van het nieuwe beleggingsjaar een rendement gerealiseerd van -2,1%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.