11-02-2020, 11:56, LAATSTE UPDATE: 11-02-2020

Income Fund past voor paniekvoetbal rond Stobart Group

Income Fund, Fondsupdate, januari 2020

Het Hof Hoorneman Income Fund kocht in januari een obligatie van Stobart Finance, een Britse infrastructuur- en luchtvaartonderneming. Opvallend, want anderen liepen daar juist voor weg.

De obligatie van Stobart Finance betreft een zogeheten converteerbare lening. De lening was in te ruilen tegen aandelen in dochteronderneming Stobart Logistics, maar die verkeert in zware problemen. Stobart Logistics haalt nieuw geld op, maar oude aandelen verliezen daarmee een groot deel van hun waarde. Door gebrek aan vertrouwen stapte zelfs de op vijf na grootste aandeelhouder (en ex-CEO) Andrew Tinkler op. De lening werd gedumpt.

Fondsbeheerder Najib Nakad zag geen reden voor paniekvoetbal. “De markt denkt: de potentiële conversie van de lening in aandelen kent geen waarde meer. Dat klopt. Maar wij zitten erin voor de terugbetaling. De Stobart Group garandeert de leningen, en zij zijn onder meer eigenaar van het snelgroeiende vliegveld London Southend.”

Nakad zag zijn visie bevestigd door het instappen in de aandelen van Stobart Group van enkele ‘goed geïnformeerde beleggers’. “Dat onderstreept wat mij betreft dat de zorgen van de markt ongegrond zijn.”

Het Income Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management NV, belegt in hoogrenderende bedrijfsobligaties. Het fonds heeft in de eerste maand van het nieuwe beleggingsjaar een rendement gerealiseerd van 1,4%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.