14-01-2020, 11:56, LAATSTE UPDATE: 14-01-2020

Phoenix Fund koopt lening bij offshore-specialist Fugro

Phoenix Fund, Fondsupdate, december 2019

Fugro, dat bodemonderzoek doet voor onder meer de offshore-sector, kampt met veel schulden. Het Hof Hoorneman Phoenix Fund kocht in december een converteerbare lening van het bedrijf.

Op z’n hoogtepunt in 2011 handelde Fugro op ruim 60 euro. Momenteel is een aandeel in het bedrijf uit Leidschendam voor minder dan een tientje te koop. Het Phoenix Fund kocht in december een vijfjarige converteerbare lening met een coupon van 4,5 procent.

Fondsbeheerder Najib Nakad hield het bedrijf al een tijd in de gaten. Waarom nu instappen? “We hebben nu voldoende vertrouwen in het perspectief en het herstel van de winstgevendheid. Dit is een mooie lening en bij een aandelenstijging profiteren we extra mee.”

Elke lening van EUR 100.000 wordt namelijk gedekt door een kleine 6693 aandelen, waartegen de lening op elk moment gedurende de looptijd kan worden ingeruild. Dat betekent dat indien de koers van EUR 14,92 wordt bereikt, de belegger in deze lening meeprofiteert van elke extra stijging.

Fugro werd hard geraakt door de ommekeer in de markt van olie en gas. Nakad denkt dat het tij is gekeerd. “Fugro wordt gezien als olie- en gasbedrijf, maar dat is tegenwoordig slechts de helft van de activiteiten. Een significant deel zit in hernieuwbare energie en dat deel groeit hard.”

Het Phoenix Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management NV, belegt in leningen van bedrijven met zware schuldproblemen of bedrijven die in faillissement verkeren. In de maand december 2019 boekte het een rendement van 1,8%, waardoor het rendement YTD uitkomt op 3,4%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.