14-01-2020, 11:56, LAATSTE UPDATE: 14-01-2020

Real Estate Value Fund blijft voorzichtig in VK

Real Estate Value Fund, Fondsupdate, december 2019

Vastgoedbeleggingen in het Verenigd Koninkrijk beleefden een sterke maand. Dit was minder zichtbaar in het Hof Hoorneman Real Estate Value Fund. De fondsbeheerder legt uit waarom.

De duidelijke verkiezingsuitslag in het Verenigd Koninkrijk en de grote meerderheid voor de Conservatieve Partij was positief voor het Britse pond en vastgoedbeleggingen in het VK. Het Real Estate Value Fund liftte echter niet op deze golf mee. 

“Wij hebben niet heel veel belangen in het VK en de posities die we wel hebben zijn defensief”, verklaart fondsbeheerder Robin Franken. “Engeland kent meer armoede dan menigeen zich realiseert. Haal Londen uit de statistieken en het gemiddelde inkomen daalt hard. Dat, in combinatie met de sterke ontwikkeling in internetverkopen, belooft weinig goeds voor retailvastgoed.”

Daarnaast wijst Franken erop dat valutabewegingen in het fonds worden geneutraliseerd.

December heeft hem niet aan het twijfelen gebracht. “Het is niet in ons belang om achter tijdelijke winnaars aan te lopen. De afgelopen jaren hebben laten zien dat onze voorzichtige aanpak werkt. In het VK ligt onze voorkeur bij ‘veilige havens’ als self storage locaties en distributiecentra.”

Het Real Estate Value Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management NV, belegt wereldwijd in vastgoedfondsen. In de maand december 2019 boekte het een rendement van 1,3%, waardoor het rendement YTD uitkomt op 24,7%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.