11-02-2020, 11:56, LAATSTE UPDATE: 18-02-2020

Nuchtere blik Real Estate Value Fund wordt beloond

Real Estate Value Fund, Fondsupdate, januari 2020

Het Hof Hoorneman Real Estate Value Fund verkocht in januari zijn positie in Tesco Property Finance, de vastgoedtak van de bekende Britse supermarktketen. 

Met ongeveer 4.000 vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en 2.800 in andere landen, behoort Tesco tot de grootste retailers ter wereld. Net als veel andere retailers heeft ook Tesco zijn vastgoed naar de beurs gebracht om zo meer kapitaal aan te houden. 

Het Real Estate Value Fund kocht leningen in Tesco Property Finance nadat de winstgevendheid en kredietwaardigheid van Tesco in 2014 onder druk kwamen te staan vanwege een boekhoudschandaal. “Wij zagen vooral de goede marktpositie en de mooie locaties van het vastgoed”, blikt fondsbeheerder Robin Franken terug. “Daarom hebben we de leningen nog diverse malen opgehoogd toen de kredietwaardigheid verder zakte.”

Deze nuchtere blik werd beloond: de koers van Tesco vond weer de weg omhoog. In januari reden voor Franken om de leningen te verkopen. “We hebben er een mooie winst op gemaakt.”

Het Real Estate Value Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management NV, belegt wereldwijd in vastgoedfondsen. Het fonds heeft in de eerste maand van het nieuwe beleggingsjaar een rendement gerealiseerd van -0,2%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.