14-11-2019, 16:36, LAATSTE UPDATE: 06-12-2019

Real Estate Value Fund

Fondsupdate, oktober 2019

Verkoop hotelketen zorgt voor plus in Real Estate Value Fund

De Caribische hotelketen Elegant Hotels werd in oktober gekocht door Marriott International. De overname droeg bij aan een leuke plus in het Hof Hoorneman Real Estate Value Fund.

Binnen het Real Estate Value Fund zijn de meeste bedrijven actief in Europa; Elegant Hotels is een uitzondering. Half oktober werd de keten, met zeven hotels op Barbados, van de hand gedaan. Aanleiding was het overnamebod van 110 pence door Marriott, dat van plan is de hotels om te bouwen tot luxe all-inclusive resorts.

Fondsbeheerder Robin Franken spreekt van ‘een mooie premie’. De aandelen werden verkocht voor 109,50 pence, zo’n 50 procent boven de prijs waarvoor deze de dag ervoor handelden. “We hadden kunnen wachten om ook die laatste halve pence binnen te halen, maar zo’n overnameproces kan een half jaar duren. Dat bedrag maken we wel goed door nu te verkopen en het geld elders aan het werk te zetten.”

Het besluit tot verkoop werd genomen op dezelfde dag dat het overnamebod via Bloomberg binnenkwam bij Hof Hoorneman. “Als een bod op of boven je verkoopdoel ligt, dan biedt dit een mooie verkoopgelegenheid”, licht Robin toe. Door de overname boekte het fonds in één klap een plus van 0,5 procent op het maandrendement. 

Het Real Estate Value Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management NV, belegt wereldwijd in vastgoedfondsen. In de maand oktober boekte het een rendement van 3,3%, waardoor het rendement YTD uitkomt op 22,1%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.