14-11-2019, 10:54, LAATSTE UPDATE: 06-12-2019

Value Fund

Fondsupdate, oktober 2019

Value Fund: naderende schikking biedt hoop voor Teva

Het Israëlische Teva, specialist in generieke geneesmiddelen en bio-farmaceutica, werkt hard aan schuldenvermindering en nadert een akkoord met de Amerikaanse overheid over de opioïdencrisis.

Na een aantal mindere jaren heeft Teva een omslagpunt bereikt. Na een te dure (met schuld gefinancierde) overname wendt de in 2017 aangetreden directie jaarlijks enkele miljarden dollars aan voor schuldreductie. Hof Hoorneman volgt het bedrijf op de voet en is optimistisch gestemd.

“Wij hebben er vertrouwen in dat Teva in vijf jaar tijd zijn schulden kan aflossen en zijn kredietwaardigheid kan verbeteren”, zegt Najib Nakad, samen met Mark Kwakkenbos beheerder van het Value Fund. Dit vertrouwen is onder meer gebaseerd op de afgenomen onzekerheid omtrent de financiële schikking met de Amerikaanse overheid in het kader van de opioïdencrisis. 

“De markt rekende op een schadevergoeding van 3 tot 13 miljard dollar. Nu lijken ze af te stevenen op de onderkant van die bandbreedte. Dit leidt tot opluchting in de markt. Die prijst vaak een te negatieve uitkomst in. Komen ze er samen uit – onze verwachting is dat het ze gaat lukken – dan rekenen we voor de komende jaren op een rendement van 10 procent per jaar, inclusief de lopende rente.”

Het Value Fund, een van de negen fondsen van Hof Hoorneman Fund Management NV, belegt wereldwijd in bedrijven die volgens onze analyse onder hun intrinsieke waarde worden verhandeld. In de maand oktober boekte het een rendement van 0,6%, waardoor het rendement YTD uitkomt op -0,6%.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.